Saturday, October 16, 2010

Biskut Almond London :)

Bahan-bahan ( 150 BIJI )

  • 1 ketul butter (250gm) 1 cawan gula halus 1 cawan tepung beras 1 cawan tepung jagung 2 cawan tepung gandum 1 sudu teh emplex 1/2 cawan badam kisar

Cara-cara

  1. Gula + butter gaul sebati dalam bekas. Masukkan tepung beras dan tepung jagung dalam bekas tadi tu dah gaul sehingga sebati. kemudian masukkan emplex gaul lagi. kemudian masukkan tepung gandum sikit demi sedikit sehingga jadi doh yang lembut. Adunan mestilah lembut dan bukannya kering. last sekali masukkan 1/2 cawan badam kisar atau gajus kisar tu. gentel dgn buah badam (jgn buat besor2, nanti bila dibakar jadi tembam pulak, tapi kalu betul adunan tu lembutnya, insyaAllah, elok jer dia terletak masa dibakar, sebaik2nya saiz doh nak digentel tu sama besar dgn biji badam tu). Bakar hingga masak. sejukkan sebelum celup dgn coklat.

No comments:

Post a Comment